'Robben is van wereldklasse, maar de jongens daarachter komen te kort'

'Robben is van wereldklasse, maar de jongens daarachter komen te kort'

08-10-2016 22:22
7

Het Nederlands elftal krijgt nog een zware dobber om zich te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Het ontbeert de selectie van bondscoach Danny Blind aan individuele kwaliteit, stelt oud-voetballer Simon Tahamata.

"Oranje heeft het EK gemist en het wordt ook weer lastig om het WK te halen. Je ziet dat dit Nederlands elftal nog steeds afhankelijk is van de klasse van oudere jongens als Arjen Robben en Wesley Sneijder. Spelers met zulke kwaliteiten heb je niet in de generatie erna", laat de voormalig vleugelspeler van Ajax weten in De Telegraaf.

"Echt goede buitenspelers zie je bijna niet meer", stelt Tahamata. "Robben is natuurlijk van wereldklasse. Maar de jongens die daar achter zitten, komen tekort. Het lijkt erop dat de echte buitenspeler steeds schaarser wordt in Nederland. Niet voor niets hebben we bij Ajax een speler als Amin Younes, die een buitenspeler naar mijn hart is, uit het buitenland moeten halen."

Tahamta is al jaren als jeugdtrainer werkzaam in Amsterdam. "Bij Ajax doen we er natuurlijk alles aan om creatieve buitenspelers op te leiden, jongens die een actie kunnen maken en een man kunnen passeren. Ik heb als trainer alleen maar in de jeugd gewerkt, omdat daar altijd mijn ambitie heeft gelegen."