Lovende woorden voor jonge doelman: Hij kan de beste van de wereld worden

Lovende woorden voor jonge doelman: "Hij kan de beste van de wereld worden"

09-10-2016 11:27
3

Gianluigi Donnarumma heeft de potentie om de beste doelman van de wereld te worden. Dat vindt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola althans. De zeventienjarige goalie brak vorig seizoen al op zestienjarige leeftijd door in de hoofdmacht van AC Milan.

"Hij is zeventien jaar, maar heeft de bouw van een veteraan", begint Raiola tegenover Calciomercato, doelend op het reusachtige lichaam van de jonge keeper. Over de mentaliteit van Donnarumma is Raiola ook zeer te spreken. "Hij probeert zich elke training te verbeteren en is een eerlijke en beleefde jongen."

"Als iemand vraagt hoe duur hij is, betekent het dat ze niet in staat zijn hem te contracteren", zijn de woorden van Raiola. Donnarumma blinkt niet alleen in de Italiaanse competitie uit, ook in het internationale voetbal maakte hij zijn debuut. Bij het nationale elftal van Italië mocht de goalie, die eind februari pas achttien wordt, de tweede helft spelen in het duel met Frankrijk (1-3 verlies). Daarmee was hij de jongste doelverdediger ooit in dienst van Italië.