Gerbrands trapt op rem voor 'Eredivisie-exit': 'Het is nogal voorbarig'

Gerbrands trapt op rem voor 'Eredivisie-exit': 'Het is nogal voorbarig'

13-10-2016 13:39
16

Het is nog veel te vroeg om te spreken over een Atlantic League, bestaande uit Nederlandse, Belgische, Zweedse, Deense en Noorse topclubs. Dat stelt Toon Gerbrands donderdag.

De algemeen directeur van PSV is niet blij met de uitlatingen van Anders Hørsholt, zijn collega van FC Kopenhagen. Hij stelt dat een competitie tussen 'B-landen' dichtbij is. "Meneer Hørsholt is nogal voorbarig", aldus Gerbrands tegen Metro.

"Er is helemaal geen actief overleg. Natuurlijk is er onderling contact tussen de clubs uit de middengroep en wordt er wel wat gebrainstormd, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan zo’n nieuwe competitie. Hoe koppel je dit idee bijvoorbeeld aan tv-gelden? Er moet daarvoor wel een partij zijn."

Met de Atlantic League moet tegengas worden gegeven aan de nieuwe plannen rond de Champions League, waarin de vijf grote competities (Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk) een grotere rol krijgen. De kleinere clubs reageren daarop, dit keer met een Atlantic League. "Je moet het zien als een pressiemiddel, bedoeld om de UEFA onder druk te zetten", zegt Gerbrands.