Eerste verlies Jong PSV in Jupiler League, rivalen laten kans liggen

14-10-2016 21:55
13

Jong PSV is vrijdagavond tegen zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De koploper van de Jupiler League ging met 1-0 onderuit bij Almere City FC. De concurrentie wist echter niet te profiteren.

Jong PSV geeft periodetitel geen vervolg
De Eindhovense beloften legden voor de interlandbreak nog knap beslag op de periodetitel, maar dat zorgde in Almere niet voor extra inspiratie. Een schitterende uithaal van Yener Arica in de 58e minuut besliste het pleit. Jong PSV, waar Leandro Fernandes zijn debuut maakte, creëerde te weinig kansen om die achterstand in het restant nog om te buigen. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg wel koploper.

VVV verliest in Limburgse derby
De Limburgse derby tegen zijn oude club Fortuna Sittard liep voor VVV-verdediger Roel Janssen anders dan hij vooraf gehoopt zal hebben. Hij veroorzaakte in de 48e minuut een strafschop en werd met rood van het veld gestuurd.Abdelaziz Khalouta benutte het buitenkansje. Halverwege de tweede helft maakte Roald van Hout er zelfs 2-0 van, waardoor VVV blijft steken op drie punten van Jong PSV.

Ook NAC verrassend onderuit
NAC moest op bezoek bij Telstar winnen om de aansluiting met de topdrie in de Jupiler League te behouden. Het liep echter anders. Stefano Lilipaly opende in de 37e minuut de score voor de thuisploeg en invaller Liban Abdulahi zorgde voor de beslissing. De Bredase club staat vijfde en heeft vier punten achterstand op de koploper.

FC Volendam loopt in het mes bij Helmond
In de jacht op de koppositie ging ook FC Volendam in de fout. Helmond Sport hield de punten in eigen huis door doelpunten van Rughill Zeldenrust en Teije ten Den. Door de verliespartij daalt Volendam van de derde naar de vierde plaats.