Verhitte Bundesliga-topper eindigt onbeslist door late goal Aubameyang

14-10-2016 22:28
7

Een enerverende Bundesliga-topper tussen Borussia Dortmund en Hertha BSC heeft vrijdag geen winnaar opgeleverd: 1-1. Het venijn zat hem in het Signal Iduna Park in de staart.

Dortmund ontsnapte door een late treffer van Pierre-Emerick Aubameyang aan een nederlaag. De aanvaller uit Gabon had kort daarvoor nog een strafschop gemist. Hertha was kort na de thee op voorsprong gekomen via Valentin Stocker. Diezelfde Stocker haalde echter niet het einde van de wedstrijd.

De Zwitser kreeg in de negentigste minuut een rode kaart, nadat hij Matthias Ginter neer had geschoffeld. Toen stond ook Dortmund al met tien man. Emre Mor deelde in de 84e minuut een duw uit aan tegenstander Sebastian Langkamp, die met veel misbaar naar de grond ging. Door het toneelstukje van de Hertha-speler kon Mor vertrekken.

Door de remise kan Bayern München zaterdag goede zaken doen. De koploper heeft 16 punten en een duel minder gespeeld. Hertha staat tweede met 14 punten, Dortmund heeft er 12. Bayern speelt zaterdag tegen Eintracht Frankfurt.