Update: Nieuws uit Amsterdam: Van der Sar nieuwe CEO Ajax, ook nieuwe man

Update: Nieuws uit Amsterdam: Van der Sar nieuwe CEO Ajax, ook nieuwe man

18-10-2016 13:03
41

Edwin van der Sar wordt de opvolger van Dolf Collee en daarmee de nieuwe CEO van Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Collee treedt terug bij de Amsterdammers en Van der Sar neemt het stokje over.

De krant meldt dat Ajax dinsdag met het nieuws over Van der Sar naar buiten treedt, in aanloop naar de algemene vergadering die op 11 november plaatsvindt. Op die dag wordt Van der Sar officieel benoemd door de Amsterdammers. In 2012 werd Van der Sar bij de revolutie van Johan Cruijff aangesteld als directeur marketing bij Ajax en werkte hij onder meer in het directieteam samen met Marc Overmars.

Uiteindelijk was het plan volgens De Telegraaf om Van der Sar klaar te stomen voor het directievoorzitterschap. Collee werd vervolgens binnengehaald als tijdelijke CEO, na het vertrek van Michael Kinsbergen. Nu is Van der Sar klaar voor het grote werk en mag hij zichzelf waarschijnlijk op korte termijn de nieuwe CEO van Ajax noemen.

Update 13.03 uur: Ajax heeft het nieuws over Van der Sar bevestigd via de clubsite. Menno Geelen gaat de positie van Van der Sar invullen en fungeren als commercieel directeur. In de nieuwe samenstelling is Van der Sar de directievoorzitter en voorzitter van het Technisch Hart. Ajax wil ook een directeur (statutair) aanstellen om een groot deel van taken die Collee nu op zich neemt over te nemen.

President-commissaris Leo van Wijk: "Met het vertrek van Dolf Collee zal de Ajax-organisatie merken dat een zeer ervaren en hardwerkend zwaargewicht de club heeft verlaten. Edwin van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn."