Ajax verspeelt tweemaal voorsprong en moet genoegen nemen met gelijkspel

20-10-2016 20:48
45

Ajax heeft op bezoek bij Celta de Vigo genoegen moeten nemen met een punt (2-2). De Amsterdammers kwamen tweemaal op voorsprong, maar de Spanjaarden hadden telkens een antwoord in huis.

Ajax-coach Peter Bosz voerde één wijziging door in zijn elftal, waar hij de geblesseerde Lasse Schöne verving door Nemanja Gudelj. Celta trad met onder meer John Guidetti aan, maar hield enkele vaste krachten op de bank. Dit met het oog op de aankomende derby tegen Deportivo La Coruña.

Ajax startte sterk in Spanje en nam direct het heft in handen. De ploeg van Bosz speelde veelvuldig op de helft van de Spaanse middenmoter en opende na 22 minuten de score. Kasper Dolberg stuurde Hakim Ziyech na een knappe actie weg. De Marokkaanse spelmaker speelde vervolgens fraai zijn directe tegenstander uit en schoof zijn eerste Europese doelpunt ooit tegen de touwen: 0-1.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, maar zeven minuten na de goal van Ziyech werd het toch gelijk. Een vrije trap van Alvaro Lemos belandde enigszins fortuinlijk op de hak van Andreu Fontas, die André Onana daardoor kansloos liet (1-1). Na rust viel er weinig te genieten voor de aanwezige toeschouwers.

Toch gelijkmaker
Celta en Ajax hielden het tempo laag en leken op een gelijkspel af te stevenen. Younes leek twintig minuten voor tijd echter anders te beslissen. De Duitser slalomde vanaf links op kenmerkende wijze naar binnen en trof doel met een fraai gekruld schot (1-2). Genoeg voor de zege bleek zijn doelpunt niet, want tien minuten voor tijd liet Fabian Orellana Onana kansloos met een afstandsschot: 2-2.

Ajax heeft daardoor na drie wedstrijden een score van zeven punten en behoudt daarmee de voorsprong van twee punten op Celta. Standard Luik, dat gelijk speelde tegen Panathinaikos (2-2), heeft vijf punten minder dan Ajax. Standard volgt op zes.