Mulder: 'Dat is alweer een bewijs dat het Ajax-beleid niet deugt'

Mulder: 'Dat is alweer een bewijs dat het Ajax-beleid niet deugt'

21-10-2016 20:10
13

Hakim Ziyech was een rasechte paniekaankoop van Ajax. Dat is althans de mening van Youri Mulder. De Amsterdamse grootmacht nam Ziyech eind augustus voor een enorm bedrag over van FC Twente, nadat het kort daarvoor nog had gecommuniceerd dat de spelmaker niet gehaald zou worden. 

"Natuurlijk is hij een paniekaankoop, wat alweer een bewijs is dat het Ajax-beleid niet deugt", steekt analist en oud-spits Mulder van wal in magazine 1900. "Maar vanuit paniek liever een goede dan een slechte aankoop of helemaal niks doen."

"En Hakim is zeker geen miskoop. Daar gaan ze veel plezier aan beleven en ze gaan hem ook weer riant doorverkopen, net als Arek Milik. Hij is 23, heel ambitieus en nog niet aan zijn top", vervolgt Mulder, die in Enschede samenwerkte met Ziyech. 

"Door zo lang te wachten is het een ding geworden. Al zal hij het mooi vinden dat hij als grootste aankoop is gehaald. Tegen Ziyech moet je zeggen: we zijn heel blij met je. Dus moeten ze bij Ajax God - of Allah - op hun blote knieën danken dat Ziyech er nus is."