Ambitie in Friesland: 'Wij kunnen de Champions League halen, waarom niet?'

Ambitie in Friesland: 'Wij kunnen de Champions League halen, waarom niet?'

22-10-2016 14:16
11

Yuki Kobayashi heeft zich razendsnel ontpopt tot steunpilaar bij sc Heerenveen. De 24-jarige middenvelder steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij wil zich met de Friezen plaatsen voor Europees voetbal.

"Wij spelen volgend seizoen Europees voetbal, reken maar", zegt Kobayashi in de Leeuwarder Courant. "Natuurlijk kunnen wij ook de Champions League halen, waarom niet? Wij hebben met Reza (Ghoochannejhad, red.), Stijn (Schaars) en Erwin (Mulder) een geweldig fundament, onze defensie staat als een huis." Ook Sam Larsson en Arber Zeneli maken indruk op hem. "Die gaan later naar een grote club."

Toch waakt Kobayashi voor verslapping. Hij vervult nu al een voortrekkersrol bij Heerenveen. "Als we van Heracles verliezen, is alles weer anders. Spelers als Stijn en ik zijn er om ervoor te waken dat het team niet indut", aldus de Japanner. "In het begin was ik meer met mezelf bezig. Nu heb ik het idee dat ik alles onder controle heb. Dat betekent dat ik steeds meer vanuit mijn kracht kan spelen."

"Mijn rol is defensiever dan ik in Japan gewend was en ik kom minder in scoringspositie, maar tot mijn verbazing vind ik het toch wel leuk. Je moet slim spelen", besluit Kobayashi. Vooralsnog gaat het de ploeg van Jurgen Streppel voor de wind met een derde plaats in de Eredivisie. Zondag komt Heracles op bezoek.