Bosz selecteert 21 spelers voor Klassieker; tweetal hersteld van voetblessures

Bosz selecteert 21 spelers voor Klassieker; tweetal hersteld van voetblessures

22-10-2016 17:18
7

Lasse Schöne is fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie van Ajax. De nummer twee van de Eredivisie neemt het zondagmiddag in De Kuip op tegen Feyenoord. Afgelopen donderdag ontbrak Schöne tegen Celta de Vigo (2-2). 

Vrijdag sprak Ajax-trainer Peter Bosz nog zijn twijfels uit over de beschikbaarheid van de Deense middenvelder. Schöne kampte met een voetblessure. Ook Kenny Tete ontbrak in Spanje vanwege een blessure aan de voet. Voor de rechtsback, die zijn basisplaats is kwijtgeraakt aan Joël Veltman, geldt hetzelfde: ook hij is inmiddels weer fit en reist zondag mee af naar Rotterdam-Zuid. 

Via de officiële kanalen maakt Ajax bekend dat in totaal 21 spelers deel uit maken van de wedstrijdselectie. Tim Krul ontbreekt nog altijd. Hij is niet wedstrijdfit. André Onana staat in De Kuip onder de lat, Diederik Boer reist als reservekeeper mee af. Feyenoord en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af. De voorsprong van de Rotterdammers is na negen competitierondes vijf punten. 

De complete Ajax-selectie voor zondag
Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Davinson Sánchez, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Daley Sinkgraven, Bertrand Traoré, Davy Klaassen
Amin Younes, Heiko Westermann, Mateo Cassierra, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Andre Onana, Kasper Dolberg, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek, Diederik Boer en Mitchell Dijks