Onana heeft geen 'Kuip-vrees': 'In mijn leven nog nooit een fan zien scoren'

Onana heeft geen 'Kuip-vrees': 'In mijn leven nog nooit een fan zien scoren'

23-10-2016 08:06
5

André Onana stelt geen last te hebben van 'Kuip-vrees'. De twintigjarige Ajax-doelman straalt uit voor niets of niemand bang te zijn in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord.

"In mijn hele leven heb ik – waar ook ter wereld – nog nooit een fan zien scoren. Ze kunnen doen wat ze willen. Ik doe mijn werk", zegt Onana in De Telegraaf. De Kameroener doet dat naar behoren. In negen wedstrijden incasseerde hij zes tegentreffers, waaronder twee tegen Willem II en twee tegen Celta de Vigo. Ik voel me goed. Maar het is jammer dat we bij Celta de Vigo niet wonnen."

Onana zegt klaar te zijn voor het treffen met de aartsrivaal. "Natuurlijk is Feyenoord-Ajax belangrijk, omdat het de nummer één tegen de nummer twee is. Maar voor mij is het een gewone wedstrijd." Hij sluit zich daarmee aan bij de woorden van zijn trainer. "Het is een belangrijke wedstrijd, maar geen cruciale", liet Peter Bosz eerder al weten.

De aftrap in De Kuip is om 14.30 uur. Ajax kijkt momenteel tegen een achterstand van vijf punten aan op de Rotterdamse koploper.