Update: Aanklager krijgt na schorsing Antonia beroep van Sol terug

Update: Aanklager krijgt na schorsing Antonia beroep van Sol terug

24-10-2016 17:14
39

Jarchinio Antonia moet boeten voor zijn merkwaardige charge op de benen van FC Twente-aanvoerder Stefan Thesker. De aanklager betaald voetbal heeft hem een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd.

Antonia ging in de slotfase van Go Ahead – Twente (0-2) hard door op de benen van Thesker, die op dat moment weerloos op de grond lag. Op het eerste gezicht een horrortackle, maar na afloop hield de aanvaller vol dat hij de bal probeerde te blokken en juist heeft geprobeerd om zijn opponent te ontwijken. De aanklager lijkt daar deels in mee te zijn gegaan.

De straf is inmiddels geaccepteerd door Antonia en Go Ahead. De buitenspeler mist daardoor de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Jodan Boys en de IJsselderby van komende zondag tegen PEC Zwolle. Antonia is daardoor op zondag 6 november weer inzetbaar voor Go Ahead-trainer Hans de Koning. Feyenoord komt dan op bezoek in de Adelaarshorst.

Update 15.54: Als het aanklager betaald voetbal van de KNVB ligt, wordt ook Fran Sol geschorst. Tegen de spits van Willem II is een straf van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geëist. Sol trapte zaterdag in de verloren competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (0-1) na richting Nacer Barazite. Volgens het Brabants Dagblad vindt Willem II de schorsing 'nogal zwaar'. De Tilburgse club heeft tot het einde van de middag om in beroep te gaan.

Update 17.14: Sol gaat in beroep tegen de strafeis, zo weet het Brabants Dagblad. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk van de aanklager.