Bosz ziet twee fouten van Sinkgraven: 'Hij stond wel goed opgesteld'

Bosz ziet twee fouten van Sinkgraven: 'Hij stond wel goed opgesteld'

24-10-2016 17:27
7

Daley Sinkgraven moet nog wennen op zijn nieuwe positie. Hij speelt bij Ajax als linksback en ging bij twee momenten tegen Feyenoord in de fout. Tot tweemaal toe werd het niet afgestraft, zag Ajax-coach Peter Bosz.

De oefenmeester wees niet per se Sinkgraven als schuldige aan, maar wees in gesprek met Ajax TV op de kansen die Feyenoord kreeg door fouten van de 'back'. Bilal Basacikoglu kreeg de eerste kans. "Zij schoten de bal hoog en ver weg. Daley stond goed opgesteld, maar verwerkte de bal enorm slecht. Bilal kon één-op-één komen met André Onana, die geweldig redde. Dat kan je geen uitgespeelde kans noemen, het was een fout van ons."

"We hebben in de tweede helft niet zulke grote kansen als in de eerste wedstrijd weggegeven, op de kans van Jörgensen na. Hij schoot over. Dat was een fout van ons, want Daley heft buitenspel op. Daarna scoorden we gelijk, een mooie goal van Kasper (Dolberg, red.)", aldus Bosz. "Ik zag die goal niet aankomen, we zaten niet goed in de wedstrijd. En vlak daarvoor kreeg Feyenoord nog die kans."