Elia ziet slechts één concurrent: 'Zonder arrogant te doen naar mijn spelers'

Elia ziet slechts één concurrent: 'Zonder arrogant te doen naar mijn spelers'

25-10-2016 06:50
7

Eljero Elia had het de voorbije twee maanden niet altijd even makkelijk met zijn geblesseerde schouder. De vleugelaanvaller van Feyenoord maakte zondag in de Klassieker (1-1) zijn rentree en leverde prompt een assist op Dirk Kuyt.

"Ik heb twee maanden stil gestaan, zo voelde het echt. Ik durf best te zeggen, ik heb behoorlijk in de put gezeten en had geen zin in mijn revalidatie", zegt Elia in De Telegraaf. "Maar omdat ik een van de oudere gasten ben en de jonge jongens in de selectie tegen je opkijken, probeer je al die tijd toch positivisme uit te stralen. Ik vond het verschrikkelijk zwaar."

De 28-voudig international is opgelucht dat hij weer terug is. Hij wil een grote bijdrage leveren in de jacht op de landstitel. "Echt iedere speler van Feyenoord wil dit seizoen per se kampioen worden. Als het een keer kan, dan is dat nu." Elia hoopt zijn plek zo snel mogelijk terug te hebben in het elftal van Feyenoord. Is de concurrentie groot? "De enige concurrent ben ik zelf."

"Zonder arrogant te doen naar mijn eigen spelers, maar als ik honderd procent fit ben wil ik héél graag spelen", vervolgt Elia. "Het is de enige reden waarom ik bij Feyenoord ben gebleven. Kampioen worden is het enige dat telt voor mij. Ik hoop dat iedereen dat blijft uitstralen."