'Cupfighter' Utrecht komt oude bekende tegen: Alles of niets

'Cupfighter' Utrecht komt oude bekende tegen: "Alles of niets"

25-10-2016 17:54
3

FC Utrecht neemt het woensdagavond in de beker op tegen FC Groningen. Een tegenstander die slechte herinneringen oproept bij trainer Erik ten Hag.

Utrecht ging eerder dit seizoen met 1-5 onderuit tegen de Groningers. "Je moet het afdwingen, het gaat om alles of niets", aldus Ten Hag op de clubsite. "In de vorige wedstrijd tegen FC Groningen gingen we slecht om met het balbezit en functioneerde ook onze omschakeling niet goed. Ik geloof dat dit deze keer niet meer zal gebeuren."

"Het gaat om je houding, je attitude", vervolgt de trainer. In de vorige wedstrijd tegen Groningen kreeg Utrecht al binnen het eerste kwartier een tegentreffer. "Onze instelling was vorige keer ook goed, maar sloeg om toen we een tegentreffer kregen. Daar hebben we van geleerd en stappen in gemaakt."

Ten Hag hoopt er samen met de supporters een mooie avond van te maken: "Zaterdag tegen Willem II maakten zij de sfeer en zorgden ze voor geloof. Dat is een extra motivatie voor het team. Het gaat erom dat we winnen woensdag, desnoods met lelijk voetbal."