Ajax door oog van de naald tegen amateurs: Ik heb het op internet teruggezocht

Ajax door oog van de naald tegen amateurs: "Ik heb het op internet teruggezocht"

26-10-2016 16:18

Ajax gaat woensdagavond op bezoek bij amateurclub Kozakken Boys. Negen jaar geleden stond die clash ook al eens op het programma in het bekertoernooi. Dennis Rommedahl maakte toen pas in de verlenging de winnende 2-1 namens de Amsterdamse grootmacht. De inmiddels gepensioneerde Deen moest diep in zijn geheugen graven om zich die wedstrijd te herinneren. 

"Ik heb het op internet teruggezocht, want ik wist het niet meer", aldus de oud-aanvaller lachend in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We speelden zo veel en bepaalde wedstrijden blijven je bij, maar dat zijn meer de grote successen en teleurstellingen."

Wedden

Meer odds

"Volgens mij speelden we met een B-team", vervolgt Rommedahl (38) zijn verhaal. Dat viel mee: Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Urby Emanuelson en Luis Suarez stonden in Werkendam aan de aftrap. "Da's dan nog knapper gedaan van Kozakken Boys." 

Hij herinnert zich dat trainer Henk ten Cate ziedend was na de zeer moeizame overwinning op de amateurs. "Logisch, want dit kon natuurlijk niet. Je moet wel laten zien dat je bij een grote club speelt." De nieuwe ontmoeting tusesen Kozakken Boys en Ajax begint woensdagavond om 18.30 uur.