Aansprekende Sparta-aanwinst: 'Binnenkort is het playing and scoring time'

Aansprekende Sparta-aanwinst: 'Binnenkort is het playing and scoring time'

26-10-2016 18:10
1

Mathias Pogba kwam op de slotdag van de transferperiode naar Sparta Rotterdam, maar dat verblijf is tot dusver geen onverdeeld succes. Door een liesblessure wacht de aanvaller een kleine twee maanden later nog altijd op zijn debuut.

"Ik was erg gelukkig toen ik deze stap kon maken", zegt Pogba op de clubsite. "Twee seizoenen geleden hoorde ik al dat Sparta interesse had, maar toen kwam het niet tot een transfer. Blijkbaar zijn ze me in die tijd wel blijven volgen, en na gesprekken met de trainer wist ik honderd procent zeker dat ik mijn carrière hier moest vervolgen. Het is dus erg zonde dat ik nog niet het veld op kan."

De oudere broer van Manchester United-ster Paul Pogba heeft een contract tot het einde van het seizoen op Het Kasteel, maar als het aan hem ligt blijft het daar niet bij. "De club heeft een optie tot eenjarige contractverlenging, ik wil er alles aan doen ze ervan te overtuigen dat ze deze moeten lichten. Ik heb nu een huis in Rotterdam en ben bezig met Nederlandse lessen, ik voel me hier goed."

Pogba hoopt volgende week aan te sluiten op de groepstraining. "Ik merk dat ik elke dag weer een beetje sterker wordt. Nu is het nog even 'recovery time', binnenkort is het 'playing and scoring time'." Hij hoopt op 1 april tegenover een goede vriend te staan, PSV'er Nicolas Isimat-Mirin. "We keken er erg naar uit tegen elkaar te spelen, maar dat is door omstandigheden nog niet gelukt."