Ajax bekert eenvoudig verder door Nouri, Cerny en trefzekere debutant

26-10-2016 20:23
30

De tweede garnituur van Ajax heeft woensdagavond opnieuw een goede indruk achtergelaten in de KNVB Beker. In Werkendam moest hoofdklasser Kozakken Boys eraan geloven: 1-6.

Een simpele optelsom was het aanvankelijk niet voor Ajax, dat stroef uit de startblokken kwam. In 2007 wonnen de Amsterdammers zelfs pas na verlenging in Werkendam. Zo ver kwam het woensdagavond echter bij lange na niet. Toen in de 25e minuut de 0-1 van Mateo Cassierra viel was het verzet van de ploeg van oud-Feyenoorder Danny Buijs praktisch gebroken.

Ajax liep immers in sneltreinvaart uit naar een 0-4 voorsprong. El Ghazi, opnieuw Cassierra en Vaclav Cerny waren daar verantwoordelijk voor. Abdelhak Nouri maakte opnieuw indruk, scoorde niet, maar stond wel aan de basis van twee doelpunten. Na rust kwam daar nog een derde bij, toen hij debutant Pelle Clement bediende voor de 0-5.

Na die treffer stokte de Amsterdamse productie. Peter Bosz, die met uitzondering van Bertrand Traoré, Amin Younes en Nick Viergever al zijn basisspelers buiten de wedstrijdselectie had gehouden, gunde Carel Eiting zijn debuut en zag in totaal nog twee doelpunten vallen. Raily Ignacio redde de eer namens Kozakken Boys en debutant Clement maakte zijn tweede van de avond: 1-6.