Scorende Ajax-debutant blijkt Van Gaal-favoriet: Supermooi om te horen

Scorende Ajax-debutant blijkt Van Gaal-favoriet: "Supermooi om te horen"

26-10-2016 23:38
3

Pelle Clement schaarde zich woensdagavond in een bijzonder rijtje met scorende Ajax-debutanten. Het twintigjarige talent, dat twee keer scoorde, vertelt na de bekerzege op Kozakken Boys (1-6) dat het de laatste jaren niet vanzelf is gegaan.

Clement moest veel twijfels overwinnen op weg naar zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. "Ik ben nooit een Nouri of Van de Beek geweest, jongens die er al vanaf het begin bij waren", vertelt hij aan Telegraaf TV. "Het is een tijdje niet zo makkelijk geweest, daar ben ik heel eerlijk in. Maar ik ben blij dat ik door ben gegaan."

Louis van Gaal blijkt gecharmeerd te zijn van Clement, die hem opviel tijdens een oefenwedstrijd tussen de beloften van Ajax en Manchester United vorig jaar. "Ja, klopt. Dat is supermooi om te horen. Het is een mooi compliment, die kun je in je zak steken."

In gesprek met AT5 leek hij nog te moeten bekomen van alle indrukken. "Bizar, het gaat allemaal wel heel snel. En nu? Nu gaan we lekker verder, morgen gewoon weer trainen en maandag VVV op De Toekomst (Jong Ajax, Jupiler League, red.)."