Falen Nederlands elftal zonder gevolgen: KNVB presenteert dikke winst

Falen Nederlands elftal zonder gevolgen: KNVB presenteert dikke winst

27-10-2016 07:48
12

De KNVB heeft vorig seizoen 6,4 miljoen euro winst gemaakt. De sectie betaald voetbal bracht 3,9 miljoen euro in het laatje, het amateurvoetbal had een positief resultaat van 2,5 miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de bond.

De KNVB presenteerde in het seizoen 2014/'15 vergelijkbare cijfers (6,8 miljoen winst). Destijds droegen de profs voor 4,8 miljoen euro bij, mede door de successen van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië. Het aantal leden van de KNVB steeg afgelopen seizoen van 1.227.157 naar 1.231.561. De grootste stijging was bij het vrouwenvoetbal en in de leeftijdscategorie van 35 jaar en ouder.

Hoewel Oranje afgelopen zomer ontbrak op het EK in Frankrijk, heeft dat geen grote gevolgen gehad. "Vanwege ons financieel beleid liepen we inkomsten mis, maar vergis je niet hoeveel deelname aan een EK eindronde kost. Beide wegen, tenzij je in de kwartfinales of verder komt op zo'n toernooi, tegen elkaar op", zegt financieel directeur Ron Francis van de KNVB.

Op langere termijn zijn de prestaties van Oranje wél van invloed op de financiën. De KNVB is evenwel 'financieel stabiel'. "Door onze gezonde financiële positie blijft zowel breedte- als topsport toegankelijk en kunnen we ons richten op ontwikkeling van het voetbal. Dat is, naast het gestegen ledenaantal en de financiële plus, de belangrijkste vaststelling."