Bosz vol lof over Ajax-uitblinker: 'Elftal draait beter sinds hij speelt'

Bosz vol lof over Ajax-uitblinker: 'Elftal draait beter sinds hij speelt'

27-10-2016 12:55
11

Een dag na de eclatante 6-1 bekerzege op Kozakken Boys moet het vizier van Ajax op de competitiewedstrijd van aankomende zaterdag tegen Excelsior. Trainer Peter Bosz waakt voor onderschatting tegen de Rotterdammers.

André Onana maakt de laatste weken een uitstekende indruk in het doel van Ajax. De jongeling houdt de nog niet fitte Tim Krul voorlopig buiten de basis, bevestigt Bosz op de persconferentie. "Krul moet straks echte wedstrijden spelen bij Jong Ajax. Dan kijken we daarna wat de volgende stappen zijn. Ik vind dat Onana het uitstekend doet. Hij is het aan het waarmaken. Hij houdt vaak de nul en het elftal is ook beter gaan draaien sinds hij speelt."

Bosz, die met de niet geheel pijnvrije Daley Sinkgraven een twijfelgeval in zijn selectie heeft voor het duel met Excelsior, rekent tegen de Kralingers op een moeilijke wedstrijd. "We mogen niet verslappen, want het zal ook tegen Excelsior weer lastig worden."

Koploper Feyenoord speelt een dag na Ajax-Excelsior thuis tegen het goed presterende sc Heerenveen. De Amsterdammers kunnen de druk daarom alvast opvoeren. "Ik heb geleerd om niet naar het programma van concurrenten te kijken. Ik focus me alleen op onze eigen wedstrijden", besluit Bosz.