Koeman laat Eredivisie-spelers links liggen: Het gaat óók om kracht en inzet

Koeman laat Eredivisie-spelers links liggen: "Het gaat óók om kracht en inzet"

27-10-2016 12:50
11

Ronald Koeman acht de kans niet groot dat hij in de nabije toekomst spelers uit de Eredivisie naar Everton haalt. Op fysiek vlak komen Nederlandse voetballers vaak tekort voor de Premier League, stelt de manager in gesprek met The Liverpool Echo. 

"Het heeft niets te maken met de manier van voetballen. Het gaat mij om de kwaliteiten van Nederlandse spelers. Het niveau van de Eredivisie is op dit moment niet erg hoog. De beste spelers vertrekken al naar het buitenland als ze 20, 21 jaar zijn", aldus Koeman. 

"Het nationale elftal is op dit moment ook minder. Het is niet meer het niveau van - bijvoorbeeld - Frankrijk, Duitsland of Spanje. Misschien is Oranje meer te vergelijken met Engeland."

"In Nederland gaat het altijd over mooi, verzorgd voetbal. In de loop der jaren lijken we te zijn vergeten dat het óók gaat om inzet, kracht, hard werken. Als je die kwaliteiten niet hebt, moet je een hele goede voetballer zijn. Spelers als Xavi en Andrés Iniesta, zij hoeven niet sterk te zijn. Maar zulke talenten hebben we in Nederland nu niet", besluit Koeman.