Van Bronckhorst duidelijk: Honderd procent fitte Elia is niet per se basisspeler

Van Bronckhorst duidelijk: "Honderd procent fitte Elia is niet per se basisspeler"

28-10-2016 13:54
14

Giovanni van Bronckhorst moet knopen gaan doorhakken in aanloop naar Feyenoord-sc Heerenveen. Eljero Elia, Steven Berghuis, Bilal Basacikoglu en Jens Toornstra vechten om de twee basisplekken op de vleugels.

Woensdag maakten Elia en Berghuis hun rentree na blessureleed. "De bekerwedstrijd was voor Elia een mooi moment voor zijn rentree", zegt Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Heerenveen. "Hij is echter nog niet honderd procent fit. Een honderd procent fitte Elia hoeft niet per se basisspeler te zijn bij dit Feyenoord. We hebben genoeg opties. Berghuis is ook weer inzetbaar, maar nog niet fit genoeg voor een vaste basisplaats."

"Als het goed gaat is het lastig om dingen te veranderen. Je moet het managen om spelers die niet vaak starten tevreden te houden", aldus Van Bronckhorst. Opponent Heerenveen, waar Jurgen Streppel de scepter zwaait, staat op een bijzonder knappe derde plek. "Ik ben altijd al onder de indruk geweest van Streppel. Heerenveen staat niet voor niets zo hoog op de ranglijst", aldus Van Bronckhorst.