'Was een totaal andere situatie. Feyenoord zat toen in een dip en was kwetsbaar'

'Was een totaal andere situatie. Feyenoord zat toen in een dip en was kwetsbaar'

28-10-2016 20:02
1

Feyenoord neemt het zondag in eigen huis op tegen sc Heerenveen. Bij de club uit Friesland staat Erwin Mulder onder de lat, die van 2007 tot 2015 onder contract stond in Rotterdam. De doelman kijkt uit naar het weerzien met veel oud bekenden en het Legioen.

"Feyenoord heeft het meest fantastische publiek van Nederland", zegt Mulder op de Heerenveen-site. "De fans blijven altijd achter de ploeg staan, ook als het slecht gaat. Het is een factor om rekening te houden, want het publiek kan Feyenoord letterlijk en figuurlijk naar de overwinning schreeuwen." Begin dit jaar werd het 1-2 voor Heerenveen. Lukt dat nu weer? "Maar dat was een totaal andere situatie. Feyenoord zat toen in een dip en was kwetsbaar. Nu zijn ze de trotse en terechte koploper", aldus Mulder.

Feyenoord mag dan koploper zijn en in bloedvorm verkeren, Mulder denkt dat zijn ploeg allesbehalve kansloos is. "Wij staan niet voor niets op de derde plaats. Die plek hebben we verdiend met goed en aanvallend voetbal. Als wij zondag lef tonen, blijven voetballen en ons onder hun druk vandaan kunnen spelen, dan liggen er mogelijkheden."

Maar, de doelman is wel van mening dat zijn ploeg in goede vorm moet steken om het de Rotterdammers lastig te maken. "We moeten wel scherp zijn, want Feyenoord geeft weinig weg. De kansen die je krijgt moeten raak zijn. Ze hebben pas vier goals tegen, dat is kwaliteit."