Blind laat Strootman in Rome na kritiek: Ik was het er niet mee eens

Blind laat Strootman in Rome na kritiek: "Ik was het er niet mee eens"

04-11-2016 15:30
7

In de selectie van het Nederlands elftal ontbreekt de naam van Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma speelde donderdag negentig minuten in de Europa League, maar mag van Danny Blind zijn rust pakken in Italië.

"In overleg met hem gaat hij de komende week gebruiken om volledig tot rust te komen en van kleine pijntjes te herstellen", legt Blind uit op het persmoment in Zeist. Het besluit heeft volgens de bondscoach niets te maken met de kritiek van Roma-trainer Luciano Spalletti.

"Nee, absoluut niet. Ik heb geen contact gehad met Spalletti, maar ik denk dat het de teleurstelling was na het Europese gelijkspel tegen Austria Wien (3-3, red.). Ik was het er niet mee eens", aldus Blind, die in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg sowieso niet over Strootman had kunnen beschikken door een schorsing.

Mede door de absentie van Strootman zit Stijn Schaars wél bij de Oranje-selectie. De middenvelder heeft dat volgens Blind ook afgedwongen met zijn sterke prestaties bij sc Heerenveen. De keuze viel niet op Marten de Roon (Middlesbrough).

Blind: "Ik heb Maarten veelvuldig bekeken omdat het een jongen is waarvan je hoopt dat hij een stap maakt. Het lijkt me een heerlijke jongen om in je team te hebben, maar ik vind dat hij nadrukkelijk aanwezig moet zijn in balbezit. Daarin vind ik hem te vlak en te gereserveerd. Dat vind ik van Schaars niet."