Spelersrapport Oranje: armoedige aanval, topcijfers voor Bruma en Van Dijk

Spelersrapport Oranje: armoedige aanval, topcijfers voor Bruma en Van Dijk

09-11-2016 22:45
41

De 126e Derby der Lage Landen leverde woensdagavond geen overwinning op voor Nederland, door een late gelijkmaker van België (1-1). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Maarten Stekelenburg: 7 - Kreeg tot de slotfase opvallend weinig te doen in de Arena. Stond er wanneer het moest en dus kan Stekelenburg met een goed gemoed toeleven naar de interland tegen Luxemburg.

Joël Veltman: 5 - Mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter na een uur spelen zijn tackle op rand zestien beoordeelde als een vrije trap. Slechte karma, want via zijn rug werd het later 1-1.

Jeffrey Bruma: 7 – Maakte in al zijn voorgaande interlands wel een cruciale fout en kwam ook tegen de Belgen moeizaam op gang. Eenmaal op stoom was hij echter een rots in de branding.

Virgil van Dijk: 7,5 – Ook Van Dijk verdient een dikke pluim voor zijn optreden. Liet zien waarom hij inmiddels tot de beste centrumverdedigers van de Premier League behoort.

Daley Blind: 6 - Weinig pieken, weinig dalen bij de linksback van het Nederlands elftal. Van een speler van Manchester United mogen we best meer verwachten, zeker in aanvallend opzicht.

Stijn Schaars: x - Zijn eerste interland sinds maart 2014 was al na vijftien minuten voorbij door een blessure. Speelde te kort voor een beoordeling.

Georginio Wijnaldum: 5,5 - Het verschil tussen de Wijnaldum van Oranje en de Wijnaldum van Liverpool is opvallend. Is niet in staat om het verschil te maken voor zijn land, ook al speelde hij op een voor hem onnatuurlijke positie.

Davy Klaassen: 6 - Maker van de openingstreffer en dus een voldoende. Voetbaltechnisch wist de Ajax-aanvoerder, net zoals bij zijn club, echter weinig toe te voegen.

Jeremain Lens: 6,5 - De man die de 1-0 inleidde, door in de zestien naar de grond te gaan na shirtje trekken van Jan Vertonghen. Zijn avond kreeg echter een naar einde: na een uur schoot het in zijn hamstring en een optreden tegen Luxemburg lijkt uitgesloten.

Vincent Janssen: x - Binnen het half uur was het ook einde wedstrijd voor Janssen. De spits kwam twee keer hard in aanraking met de Belgische doelman en speelde daardoor te kort voor een beoordeling.

Wesley Sneijder: 5 - in zijn 125e interland – na Edwin van der Sar de tweede Oranje-international die dat aantal haalt – kon hij niet overtuigen. Na een uur gewisseld, zonder het publiek op wat moois te hebben getrakteerd.

Invallers:
Jordy Clasie: 5 – Iets meer dan de helft van zijn passes kwamen aan en dat is te weinig voor een controlerende middenvelder. Moet meer doen om een basisplaats op te eisen bij Oranje.

Bas Dost: 6 – Aan zijn arbeid ligt het nooit, maar Dost heeft ballen van de zijkant nodig en dat ontbreekt eraan bij Oranje. Mist net dat kleine beetje scherpte.

Joshua Brenet: 6,5 – Het enthousiasme van Brenet leverde de Oranje-debutant in de tweede helft bijna een doelpunt op. Zag zijn solo nét naast de paal eindigen.

Memphis Depay: x - speelde te kort voor een beoordeling

Tonny Vilhena: x – speelde te kort voor een beoordeling

Bart Ramselaar: x – speelde te kort voor een beoordeling