'Barcelona in de markt voor Catalaanse verdediger in Juventus-dienst'

'Barcelona in de markt voor Catalaanse verdediger in Juventus-dienst'

11-11-2016 14:30
2

FC Barcelona wordt vrijdag gelinkt aan een nieuwe kandidaat voor de rechtsbackpositie. Na Darijo Srna en Stephan Lichtsteiner is het de beurt aan Pol Lirola, speler van Juventus.

De negentienjarige Lirola staat onder contract bij Juventus, dat hem dit seizoen uitleent aan Sassuolo. In dienst van de Italiaanse middenmoter doet de rechtsback het uitstekend en dat levert hem volgens El Mundo Deportivo de belangstelling van Barça op. Lirola zal niet geheel ongevoelig zijn voor de interesse, omdat hij zelf uit Catalonië komt.

Juventus weekte Lirola twee jaar geleden voor zeven ton los uit de jeugdopleiding van Espanyol. Sassuolo huurt hem voor twee seizoenen van de Italiaanse kampioen, maar aan die overeenkomst komt mogelijk een tussentijds einde door de belangstelling van Barça.

De Catalaanse grootmacht zou in hem een geschikte opvolger van de naar Juventus vertrokken Dani Alves zien. Op dit moment zijn Aleix Vidal en Sergi Roberto de rechtsbacks in de ploeg van Luis Enrique, maar de trainer zou niet helemaal tevreden zijn over het duo.