Spelersrapport Oranje: Memphis goud waard, PSV'er valt door de mand

Spelersrapport Oranje: Memphis goud waard, PSV'er valt door de mand

13-11-2016 20:10
38

Het Nederlands elftal won zondag met grote moeite bij Luxemburg. In het Stade Josy Barthel werd het 1-3 voor de ploeg van bondscoach Danny Blind. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Maarten Stekelenburg: 6 – Maakte zijn status als penaltykiller helaas niet waar. Kwam verder weinig in de problemen.

Joshua Brenet: 4,5 – Maakte tijdens zijn basisdebuut bij Oranje een oliedomme overtreding vlak voor rust, wat een penalty en een tegendoelpunt opleverde. Speelde verder een ongelukkig duel.

Jeffrey Bruma: 6,5 – De jarige Bruma viel tegen Luxemburg niet op en dat is positief voor een verdediger. Deed wat hij moest doen. 

Virgil van Dijk: 6,5 – Speelde zoals vaak sterk. Stond zijn mannetje in het centrum van de Oranje-defensie.

Daley Blind: 6,5 – Leed in de eerste helft te vaak balverlies, maar bloeide in het tweede bedrijf op. Gaf een panklare assist op Memphis bij de 1-2.

Bart Ramselaar: 7 – Kende tijdens zijn basisdebuut weinig aanpassingsproblemen en voetbalde leuk mee. Het gaat hard met Ramselaar.

Georginio Wijnaldum: 6 – Speelde een degelijke wedstrijd. Leverde de assist op Robben bij de 0-1. Deed verder geen gekke dingen.

Davy Klaassen: 5,5 – Matig duel van Klaassen. De Ajax-aanvoerder oogde, vooral in het zestienmetergebied van de Luxemburgers, niet scherp.

Arjen Robben: 6,5 – Ongrijpbaar voor Luxemburgse defensie. Had slimme passjes en goede combinaties en was verantwoordelijk voor de 0-1. Haakte na de eerste helft echter geblesseerd af.

Bas Dost: 5 – Kreeg van Blind het vertrouwen door de hersenschudding van Vincent Janssen, maar kon geen potten breken. Ballen sprongen van zijn voeten en in scoringspositie kwam hij amper. 

Wesley Sneijder: 5 – Speelde een uiterst ongelukkige eerste helft en raakte tot overmaat van ramp, net als Robben, licht geblesseerd. Bleef ook achter in de kleedkamer na 45 minuten.

Invallers:

Memphis Depay: 7,5 – Viel in voor Sneijder en deed dit zeer verdienstelijk. Zorgde met een snoeiharde kopbal voor de bevrijdende 1-2 en schoot vlak voor tijd ook de 1-3 binnen uit een vrije trap.

Steven Berghuis: 6 – Kwam na rust in het veld voor Robben. Waar Memphis de show stal, wist de Feyenoorder niet te imponeren. 

Marten de RoonSpeelde te kort voor een beoordeling.