Gerrard kondigt afscheid aan: einde aan lange en bijzonder fraaie loopbaan

Gerrard kondigt afscheid aan: einde aan lange en bijzonder fraaie loopbaan

24-11-2016 12:10
7

Steven Gerrard stopt met voetballen. De Engelsman heeft donderdag zijn afscheid aangekondigd in gesprek met Gary Lineker op BT Sport. De oud-speler van Liverpool heeft een aflopend contract bij LA Galaxy en kon doorgaan met voetballen, maar heeft de knoop doorgehakt.

Gerrard heeft een paar redenen om te stoppen met voetbal. "Het lichaam begint wat vaker pijn te doen. De manier hoe je je voelt op het veld, is ook anders. Ik kan niet meer leveren wat ik wil leveren. Dat is frustrerend", aldus Gerrard. "Ik heb ook gesproken met mensen die stopten en nog een klein beetje over hadden in de tank. Beter nu stoppen dan als het te laat is."

"Liverpool betekent alles voor me, ik ben daar gevormd. Van jonge jongen tot de speler die ik ben geworden en nog even ben", vervolgt Gerrard. De grote vraag is wat hij nu gaat doen. In ieder geval gaat Gerrard aan de slag als analist voor BT. "In de toekomst wil ik zeker manager worden, nu focus ik me op BT."

Gerrard won in zijn loopbaan tweemaal de FA Cup, driemaal de League Cup, de Community Shield, UEFA Cup, Europese Super Cup en hij beleefde zijn finest moment in de Champions League-finale van 2005. Toen won Gerrard met zijn grote liefde Liverpool in de finale van AC Milan (3-3). Het was één van de meest heroïsche wedstrijden aller tijden, na een 0-3 voorsprong van Milan bij rust.