Ik denk dat Dolberg ook naar hem kijkt, want hij doet het geweldig

"Ik denk dat Dolberg ook naar hem kijkt, want hij doet het geweldig"

27-11-2016 13:05
1

Ajax-spits Kasper Dolberg kan z'n borst natmaken als het aan sc Heerenveen-trainer Jurgen Streppel ligt. De coach weet dat de Deen in bloedvorm verkeert, maar heeft zijn eigen centrale duo hoog zitten.

Ajax brengt zondag een bezoek aan Heerenveen. "Een mooie uitdaging. Ajax is een ploeg die heel breed is en veel kwaliteiten heeft. Maar we spelen thuis, dus we gaan er een spektakel van maken", begint Streppel tegenover de NOS. Natuurlijk wordt er direct gewezen naar Dolberg, die voor problemen bij Heerenveen kan zorgen.

"Maar wij hebben twee hele talentvolle centrale verdedigers, die iets ouder zijn dan Dolberg. Namelijk Jerry en Joost, 20 en 21." Streppel doelt op Jerry St. Juste en Joost van Aken, die ongetwijfeld Dolberg aan het werk hebben gezien. "Ik denk dat Dolberg ook kijkt naar St. Juste, die het geweldig doet en waar hij achteraan moet lopen. Zo kijken wij ernaar."

"Dat Dolberg een goede speler gaat worden en dat hij geweldige goals kan maken, dat is duidelijk. Wij gaan er alles aan doen om hem niet in stelling te brengen. Dit elftal wil zich graag meten met grotere teams. Dat is mooi en de basis om succes te behalen", meent Strepel.