Bosz heeft duidelijke Ajax-visie: Daar bovenop kwam dat Hakim ziek was

Bosz heeft duidelijke Ajax-visie: "Daar bovenop kwam dat Hakim ziek was"

27-11-2016 14:14
2

Peter Bosz heeft de balans bij Ajax gevonden. De trainer van de Amsterdammers start tegen sc Heerenveen met de bekende namen. Er is even geen plek voor Vaclav Cerny en de andere Ajax-jongelingen, die afgelopen donderdag nog wonnen van Panathinaikos (2-0).

"We starten met de gebruikelijke elf van de laatste weken", zegt Bosz bij Ajax TV. Vorige week startte Cerny nog. "Maar toen was Amin geblesseerd. We hebben de nodige vastigheden, daar zijn we vanaf het begin van dit seizoen naar op zoek gegaan en de laatste maanden steeds meer naartoe gegroeid."

Ziyech is er tegen zijn oud-club Heerenveen ook weer bij. Hij was afgelopen week ziek en viel veel kilo's af. "De reden dat we de andere jongens lieten spelen donderdag had te maken met dat we hen wilden láten spelen. Daar bovenop kwam dat Hakim ziek was, maar hij is volledig hersteld."

Over Heerenveen is Bosz positief. "Ik vind dat Heerenveen goed voetbal speelt, naar voren toe. En niet zoals veel ploegen in Nederland, die helemaal terugzakken. Dit is ook leuk om naar te kijken en ze blijken daarmee succesvol, dus het wordt een zware dobber."