VP's Elftal van de Week: PSV en NEC hofleverancier, ook Ajax present

VP's Elftal van de Week: PSV en NEC hofleverancier, ook Ajax present

28-11-2016 10:00
8

In een weekend waarin Ajax en PSV twee punten inliepen op Feyenoord, leveren de Amsterdamse en Eindhovense club in totaal vier spelers voor VP's Elftal van de Week. Ook NEC is goed vertegenwoordigd met drie stuks.

Joris Delle (NEC)
Het is NEC wéér gelukt een goede doelman onder de lat te krijgen in Nijmegen. Delle stond er tegen Twente op de cruciale momenten en mede daardoor won NEC met 3-2.

Hans Hateboer (FC Groningen)
Voor de tweede week op rij in VP's Elftal van de Week. Het lijkt wel alsof Hateboer extra gemotiveerd is sinds hij bekendmaakte aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Groningen. Speelde top.

Dario Dumic (NEC)
Staat in de vermeende belangstelling van Newcastle United – en dat is niet zo vreemd als we hem aan het werk zagen tegen FC Twente. Maakte bovendien de derde treffer van NEC.

Santiago Arias (PSV)
In vorm is hij misschien wel de beste rechtsback van de Eredivisie, maar de laatste weken was die vorm ver te zoeken. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen ADO was het er wél weer opeens.

Hicham Faik (Excelsior)
Een gouden greep van Excelsior om hem deze zomer transfervrij op te pikken bij Roda JC. Faik maakte zaterdagavond twee fraaie treffers in het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse.

Davy Klaassen (Ajax)
In een wedstrijd waarin het niet helemaal draait bij Ajax, is één ding zeker: Klaassen scoort. De aanvoerder maakte in Heerenveen de enige en dus winnende treffer voor de Amsterdammers.

Oleksandr Zinchenko (PSV)
Een genot om naar te kijken. Zinchenko koppelt overzicht en dynamiek aan een mooie techniek en dito trap. Aan de huurling van Manchester City kan PSV nog veel plezier beleven.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Maakte niet alleen een geweldige goal tegen PEC Zwolle, hij leverde ook de assist voor de 0-3 van Albert Rusnák. Mahi is eindelijk weer honderd procent fit en lijkt klaar om te oogsten.

Jay-Roy Grot (NEC)
Met zijn 18 jaar en 258 dagen mag Grot zich de jongste NEC'er noemen die twee doelpunten heeft gemaakt in één Eredivisie-wedstrijd. Extra speciaal: het waren zijn allereerste competitiegoals.

Robert Mühren (AZ)
Mühren is geen 9, hij is een 10. Dat bleek afgelopen zondag eens te meer tegen Heracles, dat twee goals van de 'valse spits' om de oren kreeg. Lijkt voorlopig verzekerd van een basisplaats.

Luuk de Jong (PSV)
Wat moet de opluchting groot zijn geweest bij De Jong, die na 905 minuten weer eens scoorde voor PSV. De spits liet eindelijk weer zien waarom hij de leider is in Eindhoven.