Bijker onder de indruk van 'slim' Ajax: Balletje weggooien, voor de bal staan

Bijker onder de indruk van 'slim' Ajax: "Balletje weggooien, voor de bal staan"

27-11-2016 20:34
6

Lucas Bijker baalt flink van de nederlaag tegen Ajax. De verdediger van sc Heerenveen zag dat zijn ploeg goed overeind bleef, echter trok Ajax aan het langste eind (0-1). Typisch, zo noemt Bijker het.

"Dat is Ajax, die hebben aan een momentje genoeg om een goal te maken. Dan zie je dat het een topploeg is", zegt Bijker op de officiële website van sc Heerenveen. De Amsterdammers waren 'slimmer', meent de 23-jarige linksback. "Balletje weggooien, bij een vrije trap voor de bal gaan staan. Ze halen slim het tempo uit de wedstrijd en pakken wel die ene kans, dat is hun klasse."

De enige treffer van Davy Klaassen viel pas in de 72e minuut. De Ajax-aannvoerder omspeelde keeper Erwin Mulder en schoot binnen. "Erwin doet het goed, probeert de hoek nog klein te maken, maar dan wordt de bal volgens mij nog aangeraakt. Op die manier is het extra zuur. Als je kansloos bent kun je er vrede mee hebben, maar in zo'n wedstrijd met alles er op en eraan, als je zo hard hebt gewerkt en bij vlagen goed hebt gevoetbald, is het zonde dat je net niet een puntje pakt."