'Ajax-delegatie gespot in Paraguay: club heeft rechtsback in vizier'

'Ajax-delegatie gespot in Paraguay: club heeft rechtsback in vizier'

27-11-2016 21:02
19

Ajax is actief op de Zuid-Amerikaanse markt. De Amsterdammers lijken geïnteresseerd in de Paraguayaanse rechtsback Rodi Ferreira. Een delegatie van de Amsterdammers heeft de speler dit weekend aan het werk gezien.

Dat meldt Periodista Deportivo del Diario Última Hora. Op foto's is te zien dat hoofd scouting Henk Veldmate en scout Hans van der Zee aanwezig waren. In hoeverre Ajax concreet is voor de speler, is niet gemeld. De achttienjarige verdediger speelt voor Olimpia, dat zondag tegen Nacional Asuncion speelde en met 2-1 won.

Ferreira maakte tot nu toe deel uit van diverse nationale jeugdelftallen. Zo speelde hij in Paraguay onder 17 en ook in de onder 20-ploeg. De 1 meter 79 lange speler speelde al wel dertig wedstrijden op het hoogste niveau in Paraguay en daarin scoorde hij drie keer.

Mogelijk speelt Ajax in op een eventueel vertrek van Kenny Tete. De rechtsachter komt al maanden niet aan spelen toe en heeft met Mino Raiola een zaakwaarnemer die doorgaans niet lang wacht met in actie komen als hij een ontevreden speler heeft.