Bosz diep onder indruk: Dan zullen we niet meer om hem heen kunnen

Bosz diep onder indruk: "Dan zullen we niet meer om hem heen kunnen"

29-11-2016 16:37
17

Ajax-trainer Peter Bosz is diep onder de indruk van de ontwikkeling van Matthijs de Ligt. De coach voorziet een mooie toekomst voor de pas zeventienjarige centrale verdediger, die onder meer in de Europa League tegen Panathinaikos mocht spelen.

"Als je straks in de winterstop kijkt hoeveel minuten hij in het eerste elftal heeft gemaakt, is dat voor zijn leeftijd heel veel", zegt Bosz in gesprek met Ajax TV. "Zeker voor een centrale verdediger. Aanvallers op die leeftijd worden nog wel minuten gegund. Een centrale verdediger moet per definitie betrouwbaar zijn, en dan heb je ook ervaring nodig. Maar Matthijs presenteert zich als een heel volwassen speler."

"Hij maakt logische keuzes, doet geen gekke dingen. Ik kan hem met een gerust hart op die leeftijd een aantal wedstrijden in de basis laten starten. Dat zal ik ook doen voor het eerste elftal als het nodig is. Hij heeft alleen de pech dat hij een twintigjarige Davinson (Sanchez, red.) voor zich heeft staan die ook uitstekend presteert. Als hij daar niet had gestaan, had hij veel meer gespeeld. Maar dit is een uitstekende aanloop voor hem. Hij heeft een mooie toekomst voor zich."

Wat moet De Ligt doen om meer speelminuten te krijgen bij Ajax? "Davinson een schop geven, maar dat is misschien ook geen goed idee", lacht Bosz. "Hij moet op deze manier door blijven gaan, de stappen blijven maken. Dan zullen we op een gegeven moment niet meer om hem heen kunnen."