Ajax trapt op de rem bij Nouri, Van de Beek en Cerny: 'Geen roofbouw plegen'

Ajax trapt op de rem bij Nouri, Van de Beek en Cerny: 'Geen roofbouw plegen'

01-12-2016 15:09
20

Marcel Keizer houdt de fysieke gesteldheid van talenten als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vaclav Cerny momenteel scherp in de gaten. De trainer van Jong Ajax waakt voor overbelasting.

Het drietal speelt wekelijks met Jong Ajax in de Jupiler League, maar behoort ook regelmatig tot de eerste selectie van trainer Peter Bosz. Nouri (17 duels), Van de Beek (18) en Cerny (20) speelden zodoende al de nodige wedstrijden. 'Sommige spelers hebben veel wedstrijden in de benen. Niet alleen bij Jong Ajax, maar inmiddels ook bij het eerste', schrijft Keizer in zijn blog op de clubsite.

'Juist met die jongens moeten we voorzichtig zijn, geen roofbouw op ze plegen', vervolgt de oefenmeester, die met Jong Ajax derde staat in de Jupiler League. 'Vandaar dat we dan proberen om ze er - waar mogelijk - eerder uit te halen.' De winterstop is inmiddels in zicht. De Amsterdamse beloften komen nog drie keer in actie. 'Een periode die we vanzelfsprekend goed door willen komen.'

'Het is belangrijk om goed te blijven kijken naar de fysieke belasting die we onze jonge spelers geven. We willen heel graag weerstand in trainingen en wedstrijden maar dat moet niet leiden tot blessures. Gelukkig hebben we in de staf genoeg kennis om voor elke speler een passend schema te maken', besluit Keizer.