Pastoor 'verder dan Van Bronckhorst': Dat is een feit

Pastoor 'verder dan Van Bronckhorst': "Dat is een feit"

02-12-2016 20:56
5

Volgens Raymond Verheijen is Sparta-trainer Alex Pastoor als trainer verder dan Giovanni van Bronckhorst. Dat zegt Verheijen vrijdag bij FC Rijnmond.

"In z'n algemeenheid kun je zeggen dat Alex in z'n ontwikkeling verder is dan Van Bronckhorst", aldus Verheijen. "Daarmee doe je niemand tekort, dat is een feit. Alex heeft veel meer jaren ervaring, maar Van Bronckhorst is nu voor het tweede jaar op rij trainer in een omgeving waar Alex nog nooit geweest is. Maar ik denk dat Pastoor op dit moment als trainer verder is dan Gio, dat zal hij (Van Bronckhorst, red.) ook kunnen beamen."

Ook op het gebied van krachttraining zijn er verschillen. "Als je een dag na de wedstrijd krachttraining doet, ben je niet bezig met herstellen", zegt Verheijen. "Van Bronckhorst werkt met zijn groep de eerste twee dagen na een wedstrijd aan het herstel. Pastoor zegt: nee, na de wedstrijd herstel, maar daarnaast doe ik ook krachttraining om beter te worden. Dat betekent dat Pastoor veel meer de grenzen opzoekt dan Van Bronckhorst, met als gevolg dat het ook fout kan gaan. Als je je spelers de eerste 48 uur laat herstellen, maar je doet ook krachttraining dan is het de vraag of je voldoende hersteld bent na een wedstrijd."