Cocu neemt PSV onderhanden: Tegen ADO heeft ie echt het verschil gemaakt

Cocu neemt PSV onderhanden: "Tegen ADO heeft ie echt het verschil gemaakt"

03-12-2016 13:11

PSV is op z'n hoede voor Roda JC. De Eindhovenaren gaan zaterdagavond op bezoek in Kerkrade. Phillip Cocu ziet bij de Limburgers mede de hand van Sef Vergoossen, die Roda van advies voorziet.

"Sef hebben we ook bij PSV gehad", zegt Cocu in het Algemeen Dagblad. "Een gestructureerde man met heel veel ervaring. Die kan het wel overbrengen op een groep." Eerder dit seizoen boekte PSV een makkelijke bekerzege op Roda (4-0). "Maar in hun laatste zes duels zie ik duidelijke verschillen. Ze zijn nu heel goed georganiseerd, heel compact. Ze spelen niet voor niets veel gelijk de laatste tijd. Er zullen vanavond veel persoonlijke duels moeten worden uitgevochten. Daar hebben we onze spelers op voorbereid."

Cocu heeft PSV ook onderhanden genomen. Hij speelde tegen ADO Den Haag onder meer met Oleksandr Zinchenko en Siem de Jong op het middenveld. "Ik was daar tegen ADO tevreden over. Met Siem heb je iemand die dichter bij Luuk de Jong kan spelen. En Zinchenko is heel creatief aan de bal en kan uitstekend tussen de linies spelen. Tegen ADO heeft ie echt het verschil gemaakt."