Update: Faber bevestigt vertrek: 'Hij wil spelen en dat snap ik heel goed'

Update: Faber bevestigt vertrek: 'Hij wil spelen en dat snap ik heel goed'

05-12-2016 23:30
15

Hedwiges Maduro mag transfervrij vertrekken bij FC Groningen. De dure middenvelder kan terug naar Spanje, waar hij al eerder voetbalde bij Valencia en Sevilla. En zijn voorkeur ligt daar ook.

Voor Maduro lijkt er een winterse transfer in de maak. "Mijn zaakwaarnemer Rodger Linse heeft zwart-op-wit dat ik transfervrij weg mag", zegt de voormalig Ajacied, die zondag tijdens het duel met Ajax (2-0 verlies) op de bank startte, tegenover De Telegraaf. Groningen wil Maduro graag lozen vanwege zijn bijrol en salaris. "Mijn salaris drukt te zwaar op de begroting."

Wedden

Meer odds

"Er is vooral belangstelling uit Spanje, uit de onderste helft van de Primera Division en de top van de Segunda Division. Mijn voorkeur gaat door mijn eerdere ervaringen bij Valencia en Sevilla ook uit naar Spanje, maar ik sta overal voor open", besluit Maduro, die dus op zoek moet naar een nieuwe uitdaging.

Update 23:30 uur: FC Groningen-trainer Ernest Faber bevestigt tegenover Voetbal International dat de club bereid is om mee te werken aan een vertrek van Maduro. "Hij traint goed en hij heeft een geweldige rol in de kleedkamer. Qua gedrag is hij echt een voorbeeldprof. Maar hij wil meer spelen dat snap ik heel goed', vervolgt de coach van Groningen. 'Ik geef er de voorkeur aan om zijn vertrek straks op te vangen met het doorschuiven van een talent. Pas als er meerdere spelers die nu minder aan voetballen toekomen weggaan in de winterstop, zullen we proberen ons te versterken met spelers van buiten."