'Positivo' Petrovic zit met handen in het haar: 'Hebben maar 13, 14 spelers'

'Positivo' Petrovic zit met handen in het haar: 'Hebben maar 13, 14 spelers'

08-12-2016 17:41
5

Zeljko Petrovic is positief gestemd, ondanks de onrust die heerst bij ADO Den Haag. De Chinese eigenaar Hui Wang wil niet betalen, maar het doet Petrovic weinig. Hij sluit zich van alle perikelen af.

"Dat is niet moeilijk voor mij. We moeten ook positief zijn. Dat is de enige manier om punten binnen te halen. Met negativisme schieten we helemaal niks op", vertelt Petrovic tegenover ADO TV in aanloop naar het uitduel met NEC. Punten zijn nodig voor ADO, dat een negatieve reeks kent. "Zij hebben veel buitenlanders", weet Petrovic, die al in de beker tegen NEC speelde. Toen won ADO na strafschoppen.

"In de eerste maanden van de competitie was het voor hun trainer heel moeilijk die nieuwe jongens in te passen. Ze moesten wennen aan een andere competitie en andere manier van spelen. Nu zijn ze beter op elkaar ingespeeld en dat zie je terug in de resultaten. Vanuit de goede tweede helft tegen FC Utrecht gaan we proberen goed resultaat neer te zetten bij NEC", vervolgt Petrovic.

Dat moet gebeuren zonder Thomas Meissner, die een schorsing kreeg naar aanleiding van zijn elleboog jegens Sebastien Haller. Ook Tom Beugelsdijk is er niet bij, terwijl Mike Havenaar geschorst is. "Kanon en Bakker zijn de logische vervangers achterin. Doordat Havenaar er ook niet bij is, houden we maar 13, 14 spelers over. Daarmee gaan we wel met een goed gevoel richting Nijmegen."