'Bij falen van De Jong had hij allang voor de hand liggende vervanger moeten zijn'

'Bij falen van De Jong had hij allang voor de hand liggende vervanger moeten zijn'

17-12-2016 11:22
11

Henk Spaan, columnist in Het Parool, vindt dat PSV-trainer Phillip Cocu Sam Lammers veel te langzaam brengt. De spits krijgt ondanks zijn geweldige vorm bij Jong PSV nauwelijks kansen in het eerste elftal, ook nu Luuk de Jong niet functioneert.

'Lammers had tijdens de crisis van Luuk de Jong naar mijn smaak allang meer kansen moeten krijgen dan de twee piepkleine invalbeurten voor Gastón Pereiro en Bart Ramselaar', schrijft Spaan. 'Hij doet me denken aan Klaas-Jan Huntelaar, die op dezelfde leeftijd werd afgeschreven door Guus Hiddink en Frank Arnesen.'

'Zo'n vaart zal het met Lammers niet lopen. Scorende spitsen zijn daarvoor te duur geworden. Lammers is goed aan de bal en levensgevaarlijk in de zestien. Bij het falen van Luuk de Jong had hij allang de voor de hand liggende vervanger moeten zijn.' De Jong heeft door de blessure van Jürgen Locadia en het rustig brengen van Lammers de afgelopen tijd geen concurrentie gehad in de spitspositie bij PSV. Hij scoorde in de laatste negen duels slechts twee keer. Lammers heeft er in de Jupiler League al tien inliggen.