Jans krijgt onthutsend zwak PEC niet aan de praat: Te veel rotzooi

Jans krijgt onthutsend zwak PEC niet aan de praat: "Te veel rotzooi"

19-12-2016 13:04
8

Ron Jans moest zondagmiddag lijdzaam toezien hoe zijn PEC Zwolle wéér een nederlaag leed. Op bezoek bij Heracles Almelo werd er met 3-0 verloren. PEC sluit het kalenderjaar af op een teleurstellende zestiende plaats. De tweede seizoenshelft lijkt in het teken te staan van handhaving. 

Na een vroege rode kaart voor Bart Schenkeveld en de daarop volgende penalty (benut door Samuel Armenteros) liep de ploeg van Jans in Heracles al snel achter de feiten aan. "Dan moet er iets in de ploeg komen van verdomme en moet iedereen een stap harder lopen. Maar bij ons wordt het dan lijdzaam", concludeerde de trainer na afloop in gesprek met De Telegraaf. 

"Er wordt niet geknokt, er staat niemand op. Daar baal ik van. In de mentaliteit en teamspirit moet er iets veranderen. We hebben geen rotte appels, maar het is wel te onervaren, te introvert. Als het niet lekker loopt wordt een aantal jongens bij ons stil en anderen gaan overcompenseren en kaarten pakken."

Waar de huidige problemen vandaan komen? "We hebben te veel gerotzooi gehad met spelers die om verschillende redenen fysiek niet belastbaar genoeg zijn", analyseert Jans. "Als dat zo is, is er dan wel genoeg kwaliteit? Naar de toekomst toe zeg ik van wel, maar op dit moment kun je daar vraagtekens bij zetten. Misschien moet daarmee iets gebeuren."