Mané dompelt Koeman in extremis in rouw, 'Steek' haalt einde derby niet

Mané dompelt Koeman in extremis in rouw, 'Steek' haalt einde derby niet

19-12-2016 22:50
4

Liverpool heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de beladen derby tegen Everton. Een doelpunt diep in blessuretijd van Sadio Mané dompelde Ronald Koeman in diepe rouw op Goodison Park.

Liverpool wist dat het bij een zege op de buurman weer de tweede plaats zou overnemen van Manchester City. Het verschil met koploper Chelsea werd in dat geval teruggebracht tot zes punten. Manager Jürgen Klopp had in zijn opstelling een basisplaats over voor Georginio Wijnaldum, terwijl Maarten Stekelenburg het doel verdedigde bij Everton. In de eerste helft was het de ploeg van Koeman die domineerde, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Datzelfde gold voor Liverpool, maar de felle strijd die door beide ploegen werd geleverd maakte veel goed.

In de tweede helft kreeg Everton een domper te verwerken toen Stekelenburg zich noodgedwongen moest laten vervangen na een botsing. Reservedoelman Joel Robles nam de honneurs waar. Everton ontsnapte twintig minuten voor tijd aan een rode kaart toen Ross Barkley met een smerige charge de benen van Jordan Henderson raakte. Af en toe liepen de gemoederen tussen beide ploegen hoog op, terwijl ook na rust de kansen schaars bleven. Tien minuten voor tijd moest Robles handelend optreden na een fraaie volley van Firmino.

Het duel leek op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar in de zes toegevoegde extra minuten was het Mané die het verschil maakte voor Liverpool. De middenvelder tekende vanuit de rebound voor de enige treffer van de avond, waardoor Koeman en consorten met lege handen achterbleven.