Pröpper: 'Schat Messi, Ronaldo, Bale hoger in, maar hij is van ongekende klasse'

Pröpper: 'Schat Messi, Ronaldo, Bale hoger in, maar hij is van ongekende klasse'

27-12-2016 08:34
5

Davy Pröpper herinnert zich de Champions League-wedstrijden tegen Atlético Madrid nog als de dag van gisteren. PSV slaagde er net niet in om de Spanjaarden uit het miljoenenbal te knikkeren. Een penalty op de lat van Luciano Narsingh deed de Eindhovenaren de das om.

"Het liep heel erg zuur af, maar wij hebben daar twee topwedstrijden neergezet", herinnert Pröpper zich nog in gesprek met De Gelderlander. "Duels van een ongekend hoog niveau, vol van spanning. Wij hebben Atletico aan het wankelen gebracht. Zij schakelen daarna wel Barcelona en Bayern München uit, hè. Zij bereiken de finale. Wij hebben in Europa echt heel erg goed gepresteerd. Vergeet niet dat we in de poule ook Manchester United en CSKA Moskou uitschakelden."

"Wedstrijden zoals tegen Atletico Madrid leveren een berg aan ervaring op", vervolgt Pröpper. "We stonden tegenover Griezmann. Ik schat Messi, Ronaldo en Bale nóg hoger in, maar hij is van ongekende klasse. Ik kwam over van Vitesse en maakte mijn eerste jaar in de Champions League mee. Dan zijn die wedstrijden van onschatbare waarde. En op persoonlijk vlak ook onvergetelijk, ja."