Update: Onervaren Nederlander tekent contract voor 'onbepaalde tijd' bij Genk

Update: Onervaren Nederlander tekent contract voor 'onbepaalde tijd' bij Genk

27-12-2016 11:54
11

De Nederlander Albert Stuivenberg wordt de opvolger van Peter Maes als hooftrainer van Genk. Dat meldt Het Belang van Limburg dinsdagochtend. Om 11.30 uur organiseert Genk een persconferentie om zijn intrede bekend te maken.

De aanstelling van Stuivenberg valt op zijn minst een opvallende keuze te noemen van de Belgen. De 46-jarige Nederlander was immers nog nooit als hoofdtrainer actief bij een club. Stuivenberg maakte vooral carrière als jeugdcoach, onder meer bij Feyenoord en RWDM. Nadien nam zijn loopbaan een wat hogere vlucht.

Vanaf 2006 ging de geboren Rotterdammer aan de slag bij de KNVB, waar hij de B1 en Jong Oranje onder zijn hoede kreeg. In de zomer van 2014 volgde hij Louis Van Gaal richting Manchester United. Daar fungeerde hij als assistent. Nu zal Stuivenberg, die zijn eigen voetbalcarrière al op jonge beëindigd zag worden, bij Genk zijn eerste stapjes zetten als hoofdtrainer.

Stuivenberg volgt Maes op bij Genk. Maes werd maandag ontslagen door de Belgische club na matige resultaten in de eerste seizoenshelft. Genk staat na negentien wedstrijden op de negende plek met 25 punten. 

Update 11.54: Genk heeft de aanstelling van Stuivenberg bevestigd. De Nederlander heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend in België, zo meldt de club. 'KRC Genk haalt met Stuivenberg een doorwinterd voetbalprofessional in huis die gewend is op hoog niveau te presteren met jonge en getalenteerde spelers. De club kiest hiermee een trainer omdat hij beantwoordt aan het beoogde profiel, ook al is hij in België relatief onbekend', luidt de reactie van Genk.