'Benfica zit Ajax dwars en activeert clausule na concreet voorstel uit Amsterdam'

'Benfica zit Ajax dwars en activeert clausule na concreet voorstel uit Amsterdam'

29-12-2016 12:12
4

Ajax maakt waarschijnlijk geen kans om Vanja Milinkovic-Savic in te lijven. Benfica heeft namelijk het eerste recht op aankoop van de keeper van Legia Gdansk. O Jogo meldt dat de Portugezen van plan zijn om hun clausule te activeren.

Benfica is namelijk op de hoogte van de interesse van Ajax, dat naar verluidt zelfs een bod uitbracht op Milinkovic-Savic. Het is noodzaak om snel te handelen en dat wil Benfica dan ook doen. De grootmacht uit Portugal wil Milinkovic-Savic in de zomer overnemen en vastleggen tot medio 2019, zo luidt de berichtgeving van O Jogo.

Adam Mandziara, voorzitter van Legia Gdansk, hield al rekening met een transfer van zijn Servische keeper. "Het kan zijn dat hun keeper vertrekt en dan gaat Benfica op zoek naar een vervanger. Maar Vanja is nog van ons, we hebben nu geen reden om naar een nieuwe keeper te zoeken", zei hij onlangs in een interview.

Dit seizoen verdedigde Ederson Moraes in tien competitieduels het doel van Benfica. Julio Cesar, inmiddels 37 jaar, verdedigde het doel in vijf competitiewedstrijden, in de beginfase van het seizoen.