Schaars: 'Als ik me financieel onafhankelijk kan spelen, waarom niet?'

Schaars: 'Als ik me financieel onafhankelijk kan spelen, waarom niet?'

29-12-2016 18:25
3

Stijn Schaars verwacht dat hij zijn loopbaan bij sc Heerenveen afsluit. De ervaren middenvelder heeft naar eigen zeggen geen ambities meer om ooit nog in het buitenland te spelen en heeft het bovendien goed naar zijn zin in Friesland.

Schaars tekende afgelopen zomer een contract bij Heerenveen, waar hij vrijwel direct uitgroeide tot belangrijke pion. De middenvelder rekent erop dat zijn huidige club ook zijn laatste zal zijn. "Dat is wel mijn verwachting. Ik ben altijd trouw geweest aan clubs en heb bovendien geen drang mee om naar het buitenland te gaan", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Maar contracten in de voetballerij zijn betrekkelijk."

"Als er over een tijd nog een avontuur uit de zandbak voorbij komt waar ik me in anderhalf jaar financieel afhankelijk kan spelen, waarom niet? Dan is het soms dom om dat niet te doen. Maar als er niets geks gebeurt is dit mijn laatste club", vervolgt Schaars, die dit seizoen Europees voetbal veilig hoopt te stellen met Heerenveen. "Dat is in principe wel mogelijk. Onder de voorwaarde dat er geen zware blessures komen of spelers worden verkocht. Bij PSV hebben ze 22 spelers en moeten ze elke week kiezen. Bij ons zijn we al blij als we veertien of vijftien spelers hebben die het elkaar moeilijk kunnen maken."