'Ajax gaat transfersommen besteden aan buitenspeler en eventueel een spits'

'Ajax gaat transfersommen besteden aan buitenspeler en eventueel een spits'

02-01-2017 07:12
21

Het ziet er sterk naar uit dat Ajax-trainer Peter Bosz zijn zin krijgt. Door de transfer van Riechedly Bazoer en een aanstaand vertrek van Nemanja Gudelj wordt er ruimte gemaakt op het middenveld. Ajax zet nu in op aanvallende versterking.

De Telegraaf meldt namelijk dat Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij de Amsterdammers, op zoek is naar eventueel een spits en in ieder geval een vleugelaanvaller. Met het geld dat aan Bazoer en mogelijk ook Gudelj verdiend wordt, kan Overmars de transfermarkt op voor versterkingen in de aanvalslinie. Bazoer vertrekt naar VfL Wolfsburg, terwijl Gudelj een transfer naar China kan maken.

Op die manier komt Ajax van de overbodige middenvelders af en dat was al die tijd het plan van de beleidsbepalers. Er kan nu ook gekeken worden naar versterkingen. Het was al bekend dat Bosz hoopte op een extra speler voor de linkerkant in de voorhoede. Daarmee krijgt Amin Younes extra concurrentie. Als Ajax een extra spits haalt, komt er ook concurrentie voor Kasper Dolberg en Mateo Cassierra.