Vitesse-spits begrijpt Tévez en Oscar: 'Misschien ga ik op een dag ook wel'

Vitesse-spits begrijpt Tévez en Oscar: 'Misschien ga ik op een dag ook wel'

04-01-2017 19:00
10

Vitesse-aanvaller Yuning Zhang ziet steeds meer topvoetballers verkassen naar zijn vaderland China, waar ze een miljoenensalaris kunnen opstrijken. De speler is niet verrast door die ontwikkeling en ziet zichzelf ook nog een keer terugkeren.

Spelers als Carlos Tévez en Oscar tekenden vorige week een bizar lucratief contract in China en lijken daarmee een trend te zetten. Ook spelers als Wesley Sneijder en Pierre-Emerick Aubameyang worden namelijk in verband gebracht met het Aziatische land. "Misschien ga ik op een dag ook wel", vertelt Zhang in gesprek met Omroep Gelderland. "'Ik snap het namelijk wel dat al die voetballers gaan spelen in China."

"Je hebt er goede dingen. Een goed salaris en een tolk wordt er ook meteen voor je geregeld zodat je meteen gesetteld wordt. Ja, natuurlijk ga je daar dan heen", legt de aanvaller de voordelen uit. 'Misschien ga ik op een dag ook wel, het is mijn 'hometown'. Maar op dit moment wil ik mijzelf verbeteren en ik maak hier veel progressie. Dat vind ik nu echt belangrijker."