'Spelers willen meer geld en meer respect, maar er minder voor doen'

'Spelers willen meer geld en meer respect, maar er minder voor doen'

04-01-2017 19:25
9

Henk Fraser heeft weinig begrip voor de huidige generatie jonge profvoetballers. Volgens de Vitesse-coach ontbeert het de meeste jongelingen aan de echte wilskracht om uit te groeien tot een grote speler.

"Ze willen meer voor minder. Ze willen een grotere club, meer geld, meer status en meer respect, maar er minder voor doen, zo lijkt het wel. Ze willen in elk geval minder concurrentie. Daar kunnen ze niet mee omgaan", vertelt Fraser in gesprek met Voetbal International. "In mijn tijd ging het zo: Als een trainer het gevoel kreeg dat je de druk niet aan kon, speelde een ander. Toen ik als jonge speler bij Feyenoord kwam, moest ik vechten voor mijn plek."

Ook bij zijn ploeg Vitesse ziet hij regelmatig een gebrek aan strijdlust. Bijvoorbeeld in het uitduel bij Feyenoord (3-1 verlies). "Daarom kan ik zo genieten van Karim El Ahmadi. Maar eigenlijk is het gek dat hij opvalt met iets wat normaal zou moeten zijn. Veel meer spelers zouden zo kunnen en moeten spelen. Bij Feyenoord moet je altijd zo voetballen, dat hoort in je DNA te zitten. El Ahmadi, Kuyt, de volwassen spelers geven het goede voorbeeld en trekken de rest mee in hun drive."